Fotpall fårskinn

Om du ska köpa en fotpall, kan en fotpall gjord i fårskinn vara ett bra val, dels eftersom detta ofta upplevs som lite lyxigare, då bland annat många kända möbeldesigners (bland annat Bruno Mathsson) designat fotpallar klädda i just fårskinn genom åren, men även för att fårskinn förstås är mycket skönt att lägga fötterna på, så det är även en fråga om komfort.

Alla fotpallar gjorda av fårskinn är dock inte likvärdiga, så är kommer några tips gällande vad man bör tänka på vid köp av fotpall fårskinn:

Välj rätt storlek

Det finns nämligen massvis av olika storlekar att välja mellan, och vilken storlek som passar bäst, beror förstås på en mängd olika faktorer, som t.ex:
– Var fotpallen kommer att ställas
– Vad fotpallen kommer att användas till
– Hur stora de andra möblerna, som kommer att stå runt fotpallen, är

Kolla upp om fotpallen verkligen är klädd i äkta fårskinn

Det förekommer nämligen en del konstgjorda fårskinns fotpallar på marknaden också, och givetvis är det inget fel med dessa i sig, men köper man en sådan fotpall, bör man vara medveten om att det är just konstgjort fårskinn man köper och inget annat, då det förstås finns en prisskillnad dessa material emellan. Köper du en fotpall i konstgjort fårskinn, bör du därför komma betydligt billigare undan än annars.

>>Klicka här för att se hela sortimentet av fotpallar

.

Fundera på hur väl du vill att fotpallen ska matcha det övriga möblemanget

T.ex. din soffa. Är det så att du vill att detta verkligen ska matcha, är det nämligen en god ide att försöka antingen köpa soffan samtidigt som man köper fotpallen, om man har möjlighet till det, alternativt att försöka se efter om den serie som ens nuvarande soffa hör till, innehåller någon fotpall fårskinn. Givetvis kan man ha tur och hitta en fotpall i fårskinn som passar de nuvarande möblerna perfekt även om denna inte tillhör samma möbelserie, men detta är betydligt svårare.