Sittpall

Bra tips för alla som ska skaffa en sittpall
Möbelgruppen som ofta kallas för ”sittpallar” kan innehålla många olika typer av pallar, då det numera tillverkas massvis med olika pallar, som kan räknas in i denna grupp. Det kan t.ex. vara en klassisk fotpall, som är tänkt att stå bredvid en soffa eller fåtölj, en sittpuff i orientalisk stil, en pall som ska stå vid ett sminkbord, och mycket mer. Oavsett vad man tänkt använda sittpallen man köper till, finns det därför mycket goda möjligheter till att hitta en sittpall som känns helt rätt.

>>Klicka här för att se hela sortimentet av sittpallar

.

Oavsett vilken typ av sittpall man väljer att skaffa, finns det dock en del saker som man alltid bör tänka på inför köpet, t.ex:

Att välja rätt storlek

Som sagt kan man hitta sittpallar i mängder med olika storlekar, men alla storlekar passar inte alla platser eller ändamål lika bra. Det är därför en bra ide att dels mäta ut platsen där det är tänkt att sittpallen ska stå innan köp, och även att jämföra flera olika storlekar med varandra, om man har möjlighet till det. På så vis ökar nämligen chanserna att man i slutändan väljer exakt storlek på sittpallen man skaffar.

Att välja rätt material

Med detta menar vi förstås materialet som sittpallen är klädd i. Man har nämligen möjlighet att välja mellan massvis av olika material, från skinn och läder till tyg, med mera. Genom att välja rätt material, kan du dock öka sittpallens livslängd och tiden som sittpallen ser fräsch och fin ut, så att du slipper byta ut den lika snabbt. Enligt oss är det därför verkligen värt att lägga lite tid och möda på att hitta det rätta materialet.

Att välja rätt höjd

Vad den rätta höjden för just dig är, beror på var du kommer att ställa sittpallen. Om det är tänkt att du ska använda den som fotstöd vid en soffa, bör den t.ex. ha på ett ungefär samma höjd, alternativ något lägre höjd, än vad soffan har. Det samma gäller om man tänkt ställa pallen vid en fåtölj, där man använder sittpallen som fotstöd. Ska man ställa sittpallen vid ett sminkbord, är det förstås också bra om sittpallen inte är för hög, utan får plats under bordet när den inte används, och så vidare.

Genom att mäta de andra möblerna som kommer att stå på samma plats som sittpallen, gör du detta enklare, eftersom du då inte behöver titta på massvis med alternativ som inte passar dig, utan ser du med en gång att sittpallen är för hög, kan du med en gång välja bort den.

Är det så att sittpallen kommer att ha flera användare eller användningsområden, finns det även sittpallar där man kan justera höjden. Dessa kan i så fall vara ett bra alternativ för dig.

Att titta på stabiliteten

Framför allt många billigare sittpallar har nämligen den egenskapen att de känns lite vingliga och rangliga, vilket kan vara riktigt irriterande. Se därför till att välja en lite mer robust och stabil sittpall, om du har flera alternativ att välja mellan. Då kommer sittpallen att vara betydligt trevligare att använda.