Sittpuff

Så kan en sittpuff användas i hemmet för att göra det snyggare och mer funktionellt
I en del länder, t.ex. Marocko och flera andra länder i Mellanöstern, har sittpuffar varit mycket populära redan länge, då de använts istället för stolar, men i Sverige har vi traditionellt inte varit lika förtjusta i sittpuffar, då vi istället valt att sitta på mer traditionella stolar. Numera är det ju dock så att man kanske inte bara vill ha traditionella stolar i hemmet, utan det finns ju faktiskt en hel del anledningar till att man vill ha andra typer av sittplatser i hemmet också, och det är därför som många börjar intressera sig för sittpuffar idag, även i Sverige.

>>Klicka här för att se hela sortimentet av sittpuffar

.

Sittpuffar passar nämligen perfekt för många ändamål, där en vanlig stol kanske inte känns helt rätt, av olika anledningar. Exempel på sådana ändamål är t.ex:

  • Att använda sittpuffar vid sminkbord – Det ger ett betydligt mer elegant, men samtidigt modernt intryck än att ha en vanlig stol där
  • Att ha en sittpuff i en klädkammare eller walk in closet – Där är det ju nämligen bra att ha någon sorts sittplats, men en stol kan å andra sidan kännas lite för ful och otymplig för att ställa i en walk in closet som man kanske satsat mycket på.
  • Att ställa runt ett soffbord – Många sittpuffar är nämligen perfekta, rent höjdmässigt, för att stå vid soffbord, brevid soffor och så vidare. Även om du själv kanske inte vill sitta på en sittpuff hela tiden när du tittar på tv och liknande, kan det vara bra att ha sittpuffar i vardagsrummet ändå, för att använda som extra sittplatser när man har gäster och så vidare.
  • Att använda som en sittplats för barn – Barn behöver ju inte lika höga sittplatser som vi vuxna, men sittpuffar är ju betydligt lägre, rent höjdmässigt, än vanliga stolar, vilket gör dem mycket lämpliga för just barn. Så en sittpuff kan även ställas i barnrum, i vardagsrummet där barnen brukar sitta, och så vidare.

Glöm inte heller att sittpuffar kan kläs i samma material som något annat i rummet där du kommer att ställa sittpuffen, t.ex. gardiner, en soffa eller varför inte till och med sängkläderna? På så vis kan en sittpuff bli en inredningsdetalj i hemmet som tillför väldigt mycket till den övriga inredningen i hemmet, även rent utseendemässigt. Väljer man rätt sittpuff, kan den med andra ord fylla både funktionella och designmässiga funktioner.